Adresimiz
Dr. Suphi Ezgü Sokak No:6
Mecidiyeköy-Şişli/İstanbul
Tel: 0212 217 4043
Yazışmalar
info@istanbulbasarikoleji.com
bilgi@istanbulbasarikoleji.com
Geri

Eğitim ve Öğretim

EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞARI KOLEJLERİ

YAŞ GRUPLARI

Anaokullarımızda 24-72 ay arası öğrencilere eğitim ve öğretim verilmektedir.Öğrencilerimizin sınıflara yerleştirilmesinde çocukların doğum yılları ve doğdukları aylar (ilk altı ay ve ikinci altı ay gibi) ile kız erkek öğrenci sayısı göz önünde bulundurulur.

SAĞLIK

Hastalık ve bulaşıcılık içeren hastalığa sahip öğrenciler, diğer öğrencilerin sağlığı açısından okulumuza kabul edilmez. Okulda herhangi bir sebep ile müdahale yapılması gerekli olan çocuklar vakit kaybetmeden en yakın özel hastahanenin acil servisine okul öğretmenleri tarafından okul servisi ile götürülür.

BESLENME

Okullarımızda sabah kahvaltısı, meyve saati,öğle yemeği,ikindi kahvaltısı ve geç kahvaltı olmak üzere beş öğün beslenme, kendi aşçılarımız ve mutfak çalışanlarımız tarafından pişirilerek öğrencilerimize sunulur.Tarım Bakanlığı tarafından denetlenen mutfaklarımız, hijyen kuralları ve sağlıklı beslenmeye katkıda bulunması ile MEB tarafından ‘‘Beyaz Bayrak’’ ödülüne layık görülmüştür.

SERVİS

Okullarımız kendi okul araçları ile kendi şöför ve servis öğretmenlerini kullanarak her semte güvenli servis hizmeti vermektedir.

BRANŞLAR

Türkiye’de ilk defa duyu bütünleme branş derslerinde okulumuzda yer almaktadır. Fizyoterapistlerin yönettiği dersimizi, çocuklarımızın davranışlarını kontrol etmede, dikkatlerini artırmada birçok alanda geliştirmek için düzenli olarak uygulamaktayız. Öğrencilerimiz eğlenirken, duyu bütünleme alanlarındaki araç ve gereçlerle gelişmektedirler.

Okullarımızda yabancı dil eğitimleri , ‘‘İngilizce ve Fransızca’’ olmak üzere iki yabancı dil birlikte verilmektedir. Yaş grupları ve dil gelişimleri göz önünde bulundurularak, çocukların dil gelişimindeki kritik dönemleri, bilimsel araştırmalar sonuçları göz önünde bulundurulur. Her çocuğun dile yetkinliği, ilgisi, becerileri ve isteği farklı olduğu için her yaş grubu öğrencilerinde oyun temalı eğitimler ön planda olur. Öğrencilerimiz ders niteliğinde değil, dil yeteneklerini severek geliştirebilecekleri modellerle gelişim gösterirler. Yabancı dil öğretmenlerimizin kadroları, native speakers, yabancı öğretmenlerden  ve Türk öğretmenlerden oluşmaktadır. Sınıf dışındaki alanları okullarımızda oluşturarak doğada eğitim, mutfak atölyeleri, hayatın içerisinden deneyimler, sensory motor, ince kas ve kaba kas motor gelişimlerini destekleyen içeriklerden oluşur. Ezberle, unut sistemi yerine  ‘‘ Deneyimle, öğren, hayat boyu kullan.’’ modeli uygulanır.

Keşfet bakalım, kısmında yer alan derslerimiz, doğa bilinci ile iç içe büyüyen çocukların meraklarından oluşmaktadır. Bu derste doğanın gücünü keşfetmeye meraklı olan öğrencilerimiz, ders boyunca okul bahçelerinde, sorumluluk köşelerinde yetiştirdikleri bitkilerde gözlemler yapmaktadır. Ekoloji biliminin önemini gözlemleyerek öğrenmektedirler.

Öğrencilerimiz, bilim derslerinde ana temayı anladıktan sonra kendi deneylerini ve projelerini oluşturur ve gözlemlerler. Sınıf ortamlarında kendilerini ifade ederek buluşlarında gözlemlerini anlatırlar. Bilimin önemini küçük yaştan itibaren keşfetme odaklı gelişirler. Okullarımızda bilim atölyeleri ve sınıflarına yer verilmektedir. Öğrencilerimizin neden-sonuç ilişkilerini kendi kurdukları düzeneklerden, gözlemlerden ve projelerden kurmalarını destekleriz.

Bireylerin hayatlarında, farkındalığın (mindfulness) yeri çok önemlidir. Bilimsel olarak kanıtlanan, farkındalık uygulamaları ile bireyler yaşamla bağ kurmada kendilerini, çevrelerini sevmede önemli adımlar atabilirler. Öğrencilerimizin, nefeslerine odaklanma teknikleri ile kurdukları ana odaklanma, fark etme, dikkatini verebilme, duygu ve düşüncelerini fark etme alışkanlıkları gelişir.

Her ayın farklı teması vardır. Temalar arasında ayın ünlü ismi, keşfet,anlat,proje üret kısımlarına yer verilir. Ayın temaları, haftalık konulara ayrılır ve günlük kurulan atölyelerde konular pekiştirilir.

Atölyeler, çocuk odaklı bakış açımızla, öğrencilerimizin hayal dünyasında keşfettikleri ile desteklenir. Her öğrencimizden kendi dünyasında yolculuğa çıkmasını isteriz ve ürünlerini bağımsız oluşturmasını bekleriz. Her ay düzenli olarak öğrencilerimizin yaptıkları ürünlerden sınıf içi sergi oluştururuz. Çevre bilincini oluştururken, güncel atölyeler kurmayı hedefleriz. Atölyelerimizden bir kaç örnek, uzay temasında 3D ortamda kendi tasarladığımız uzay sondaları ile gezegenlere yolculuk ediyoruz. Gezegenlerin yüzeylerini incelerken, NASA’da toplantı yapıyoruz. Oluşturduğumuz uzay atölyesinde, uzaya giden araçları inceliyoruz. Bilim öğretmenimiz, uzay atölyesinde Güneş Sistemini kendi ürettiği uzay araçlarımıza binip anlatıyor. Kendi meteorlarımızı oluşturup, keşiflere çıkıyoruz. Uzaydaki çöplerin nereden geldiklerini gözlemleyip, çöpler için çözümler bulmaya çalışıyoruz.

DERS PROGRAMI

  • 07:30 - 09:00 | SERBEST OYUN
  • 09:00 - 09:45 | KAHVALTI SAATİ
  • 10:00 - 10:45 | 1. DERS
  • 10:50 - 11:30 | 2. DERS
  • 11:40 - 12:20 | 3. DERS
  • 12:30 - 13:30 | YEMEK SAATİ
  • 13:30 - 14:00 | 4. DERS
  • 14:10 - 14:40 | 5. DERS
  • 14:50 - 15:20 | 6. DERS
  • 15:30 - 16:00 | İKİNDİ KAHVALTISI
  • 16:00 - 18:30 | SERBEST OYUN & ETKİNLİK
Muhammed Duman
Geri

Eğitim ve Öğretim

EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞARI KOLEJLERİ

Özel İstanbul Başarı Koleji Okulları, öğrencilerin bireysel farklılıklarını en üst düzeyde destekleyecek duyarlılıkta yapılandırılmış, zenginleştirilmiş ve derinleştirilmiş bir eğitim öğretim programını hayata geçirmektedir.

Öğrencilerin öğrenme stillerini, motivasyon ve tutumlarını, sosyal ve duygusal özelliklerini, kavramları yapılandırma hızlarını ve ilgilerini karşılayabilecek bir öğretim programı tasarlanmıştır.

Eğitim, bireyi yaşanan zamandan çok yaşayacağı zamana hazırlamalıdır. Her eğitim kademesindeki öğrenci gerçek hayat ve gelecek için dünyada bir fark yaratabilir. Eğitim-öğretim programımız öğrencilerimizin bu farkı yaratabilmelerine fırsat sağlayacak niteliktedir. Programdaki amaçlar ve kazanımlar, bu prensipler göz önünde bulundurularak oluşturulmuştur.

Programımızın öğrenme-öğretme sürecinde,

-Öğrencilerimizin bireysel farklılıkları gözetilmektedir.

-Öğrencinin derse aktif katılımı amaçlanmaktadır.

-İş birliğine dayalı ve problem çözme temelli öğrenme ortamlarından yararlanılmaktadır.

-Gerçek yaşamla ilişkilendirilmiş öğrenme ortamları oluşturulmaktadır.

DERSLER

TÜRKÇE

Okullarımızda Türkçe Dersi Öğretim Programı : Türkçe dersindeki hedefimiz dört temel becerinin kazandırılması ve alışkanlık haline getirilmesidir.Aynı zamanda dilini doğru ve işlevsel kullanabilen öğrenciler yetiştirmektir.

Dinleme, konuşma, okuma ve yazmadan oluşan dört temel beceri öğrencilerimizi bilgiyi ezberlemek yerine onu üretebilecekleri koşullara götürür.Kitap okumayı seven okuduğunu anlayan ve kendini doğru ifade eden bireyler yetiştirmektir.

MATEMATİK

Okullarımızda Matematik Dersleri: Eğitim programımızın temeli ‘‘Her çocuk öğrenebilir.’’ ilkesinden yola çıkarak ilk hedefimiz, çocuklara matematik derslerini sevdirmektir.

Günlük hayatta matematiği kullanabilen öğrenci, problemleri yorumlayabilir ve çözebilir. Amacımız, öğrencilerimize ihtiyaçları doğrultusunda matematiği sevdirerek öğrendikleri bütün bilgileri hayatları boyunca kullanmalarını sağlamaktır.

FEN BİLİMLERİ

Okullarımızda Fen Bilgisi Dersleri: Bir alandaki varlıkları ve olayları inceleme, açıklama ve anlamaya ilişkin genelleme, ilkeler bulma ve bu ilkeleri kullanarak gelecekteki olayları kestirme gayretidir. Öğrencilerimiz derslere ek olarak birinci sınıftan itibaren laboratuvar derslerine girmektedir.

HAYAT BİLGİSİ

Okullarımızda Hayat Bilgisi Dersleri: Çocuklarımıza sevmeyi , sevilmeyi , hoşgörülü olmayı, empati kurmayı,demokratik bilince sahip olmayı,doğadaki tüm canlıları sevmeyi ve korumayı , geçmişten gelen  kültürünü tanımayı ve yarınlara taşımayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yetiştirmektir.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Okullarımızda Bilişim Dersleri: Amacımız, 21.yüzyılda teknolojiyi ve bilgi sistemlerini tam ve yetkin kullanan, doğru yerde doğru teknolojik çözümler getirebilen öğrenciler yetiştirmektir.

GÖRSEL SANATLAR

Okullarımızda Resim Dersleri: Amacımız, öğrencilerimizin sanata meraklarını artırmak ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamaktır.Bu keşifler ile özgün çalışmalarını, farklı disiplinleri kullanarak yaratıcılıklarını öldürmeden tuallere, heykellere,çizgilere dökmelerini sağlamaktır.

MÜZİK

Okullarımızda Müzik Dersleri: Okullarımızda ritim derslerinin önemi her derste hissedilerek uygulanmaktadır. Müzik, her insanın ruhuna iyi geldiği gibi çocuklarımızın müzik yoluyla kendilerini ifade etmelerinde kullanılan en önemli dersimizdir. Müzik, dersindeki amacımız, mutlaka çocuklarımıza bir müzik aletini sevdirerek çaldırmaktır. Öğrendikleri notalarla kendilerini ve yeteneklerini keşfetmeleri en büyük hayalimizdir . Okul koromuz ve okul bandomuz her öğrencimizin değer bulduğu ve sahne aldığı program mevcuttur.

FİZİKSEL ETKİNLİKLER

Okullarımızda Beden Dersi: Amacımız spor yapmayı seven, sporun barış ve kardeşlik olduğunu bilen öz güven sahibi, hızlı ve doğru karar verebilen,takım olmayı başaran öğrenciler topluluğu yetiştirmektir.

Muhammed Duman
Geri

Eğitim ve Öğretim

EĞİTİM VE ÖĞRETİM BAŞARI KOLEJLERİ

Öğrencilerin bireysel farklılıklarını en üst düzeyde destekleyecek duyarlılıkta yapılandırılmış eğitim-öğretim programımız öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken onlarda gelişmesi hedeflenen kazanımlar da programda belirlenmiştir.

Programda öğrencilerimizin bilişsel olarak analiz etme, organize olabilme, eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Programın güçlü ve farklı yönlerinden olan “Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi”; dinleme, gözlemleme, algılama, not alma ve şema hazırlama, mülakat ve görüşme, veri analizi ve organizasyonu gibi önemli becerileri de öğrenciye kazandırmakta önem taşımaktadır. Bununla birlikte teknolojik kaynak kullanma, kütüphane kullanma, toplumsal kaynakları kullanma becerilerini kapsayan “ileri araştırma prosedürleri” de programda öğrencilerde gelişmesi hedeflenen kazanımlardandır. Bu kazanımlar sözlü, yazılı ve görsel iletişim becerilerinin gelişimine yönelik çalışmalarla da desteklenmektedir.

DERSLER

TÜRKÇE

Okullarımızda Türkçe Dersleri: Amacımız, Türkçeyi konuşma ve yazma kurallarına uygun olarak bilinçli ve özenli kullanan, okuma sevgisine sahip, okuduğunu doğru anlayabilen,analiz ve sentez yapabilen bütününde Türkçeyi ileri nesillere taşıyabilen bireyler yetiştirmektir.

MATEMATİK

Okullarımızda Matematik Dersleri: Amacımız, öğrenciyi öğrenme sürecini merkezine alarak ihtiyaçlar doğrultusunda farklı öğrenme ve öğretme stratejileri ile problemleri yorumlayabilme ve çözme becerileri gelişmiş ögrenciler yetiştirmektir.

FEN BİLİMLERİ

Okullarımızda Fen Bilimleri Dersleri: Amacımız 21.yüzyılda mühendislik , temel bilimsel süreç becerilerinin yanı sıra Astronomi,Fizik,Kimya,Biyoloji ve Yer Bilimleri alanına ait temel bilgiler ve günümüz dünyasına uyumlu yaşamaya yönelik beceriler kazandırmaktır .Bu derslere ek olarak laboratuvar dersleri de verilmektedir.

SOSYAL BİLGİLER

Okullarımızda Sosyal Bilgiler Dersleri: Amacımız, öğrencilerimize Atalarımızın bize bıraktığı büyük Türk tarihini, kültürünü tanıtmak ve öğretmektir.Ulu önder ATATÜRK’ün bize bıraktığı Cumhuriyetin ilke ve inkılaplarını tanıtmak ve benimsetmek ayrıca dünya ve ülke coğrafyalarını iyi bilmelerini sağlamaktır.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

Okullarımızda Din Dersleri: Amacımız, öğrencilerimize milli, manevi ve ahlaki değerleri benimseyen farklılıklarla bir arada yaşama becerisi kazanmış vatanına , milletine , ailesine ve kendisine saygılı bireyler olmasını öğretmektir.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Okullarımızda Bilgisayar Dersleri: Amacımız, öğrencilerimizin günlük yaşamda teknolojik tasarımlar yapmayı , bilişimsel düşünme ve kodlama gibi sistemleri tam ve yetkin kullanmayı öğrenmelerini sağlamaktır.

GÖRSEL SANATLAR

Okullarımızda Resim Dersleri: Amacımız, öğrencilerimizin yaratıcılığını ve yeteneklerini ortaya çıkararak estetik, duygusal, görsel eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak hayatta karşılaşacakları olaylarda farklı çözümler üretmelerini sağlamaktır. Unutmayın, sanat hayata hayal gücü katar ve hayal gücüne hayat katar.

MÜZİK

Okullarımızda Müzik Dersi: Amacımız, melodileri, enstrümanları hayata geçirerek notaları ve tınıları sevmelerini sağlamaktır. Yeteneklerini keşfederek bir müzik aletini çalmalarına ön ayak olmaktır.Derslerimizde ORF metodu kullanılarak okul korosu , orkestrası ve bando takımı öğrencilerden oluşturulur.

FİZİKSEL ETKİNLİKLER

Okullarımızda Beden Dersi: Amacımız, öğrencilerin spor alt yapılarını geliştirmek ve en az bir spor dalına yönlendirmektir. Bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak ve sağlıklı kalmak için spor yapma alışkanlıklarını kazandırmaktır. Ayrıca her yıl farklı spor dallarını da okullarımızda bir yıl boyunca uyguluyoruz.

Muhammed Duman